Η νέα εποχή του Lazy Club

lazy newjpg
Μια μικρή ιστορία...

Ήταν καλοκαίρι του 2021 όταν, στο Silver Spurs, με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και με σκληρούς όρους συνωστισμού, ο προβληματισμός μας για την επόμενη μέρα των ζωντανών εμφανίσεων ήταν διάχυτος σε όλους μας. Περίοδοι με απαγόρευση μουσικής, ωράρια μέχρι τις 12:00 μμ, αποστάσεις... Χαλάρωση μέτρων και ξανά, μετά από λίγες μέρες, νέοι περιορισμοί. Όλα προσωρινά αλλά χωρίς ημερομηνία λήξης.
Και το ένα Live μετά το άλλο να αναβάλλονται σύμφωνα με τις επιθυμίες της πανδημίας. Και εμείς στα Σπιρούνια, ακολουθώντας την κοινή λογική και τις επιταγές της κοινωνίας, να βλέπουμε μπροστά το άγνωστο...
Και να που έρχεται η στιγμή που όλα αυτά φαίνεται να πλησιάζουν στο τέλος τους. Και επανέρχεται ο ενθουσιασμός και το μαγαζί γεμίζει πάλι με κόσμο, που διψά για μουσική. Η προσοχή προσοχή αλλά η δίψα πιο μεγάλη. Ενθουσιασμός, εκτόνωση, και δειλά δειλά, ακόμα και οι πιο διστακτικοί, επιστρέφουν σε αυτό που αγαπάνε.

Και ξεφύγαμε... Η ένταση ανέβηκε, όπως λογικά θα συνέβαινε και τα όρια της πολυπληθούς γειτονιάς του Παγκρατίου δοκιμάστηκαν. Ήταν προφανές, στις αρχές του 2022, ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Το Silver Spurs δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις αυτού το κόσμου.

Ήταν Μάρτιος του 2022, όταν επισκεφθήκαμε το Lazy Club και συζητώντας με την ιδιοκτησία του μαγαζιού, καταθέσαμε προφορικά την πρόταση μας για την διενέργεια του SIlver Spurs Festival. Μια βραδιά όπου το SIlver Spurs θα ανέβαζε 4 σχήματα στο Lazy Club και θα διοργάνωνε ένα μικρό φεστιβάλ Ροκ-Μπλουζ, κατά κύριο λόγο με τον δικό του κόσμο.
Η διάθεση της ιδιοκτησίας ήταν θετική και δεν άργησε να οριστεί η ημερομηνία. 14 Μαϊού 2022, το Silver Spurs θα ανέβαινε στα Βριλήσσια για μία και μοναδική παράσταση που δεν είχε διοργανωθεί ποτέ μέχρι τότε.
Δύο μήνες τρέξιμο για την όσο καλύτερη παρουσία. Άγχος, πίεση χρόνου, προσδοκίες. Όλα δοκιμάζονταν...
Την 15η Μαΐου τα ξημερώματα, ένα χαμόγελο ικανοποίησης ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη όλων μας. Όλα ήταν υπέροχα. Και κυρίως...μας άρεσε πολύ!

Από εκείνο το βράδυ είχε γεννηθεί η ιδέα... Το θέλουμε αυτό... Να το ξανακάνουμε... Ο χώρος ήταν καταπληκτικός... Τα σχήματα πέρασαν υπέροχα... Ο κόσμος το λάτρεψε...

Όλα τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους. Η εξαιρετική συνεργασία με την ιδιοκτησία του Lazy Club μας γέμισε αισιοδοξία ότι η πρόταση μας θα τύγχανε θετικής ανταπόκρισης, όταν η στιγμή ήταν κατάλληλη. Και αυτό έγινε.
Το φθινόπωρο μάθαμε ότι ο κύκλος του Lazy Club πλησίαζε να κλείσει. Και τι πιο όμορφο, να έρθει η επόμενη γενιά και να συνεχίσει. Lazy Club Next Generation λοιπόν; Ναι...
Σε χρόνο ρεκόρ, για τέτοιου είδους συμφωνίες, όλα είχαν γίνει. Το ξέραμε νωρίτερα αλλά η τιμή της ανακοίνωσης ανήκε σε άλλους. Την 26η Οκτώβρη, από τα μικρόφωνα του Lazy Club, ανακοινώθηκε η συμφωνία. Το Lazy συνεχίζει όπως ήταν.
Το Silver Spurs βρίσκει μόνιμο χώρο να εκφράσει τον κόσμο του δυνατού Live Rock και να κρατήσει στον φυσικό του χώρο πιο ήπιους ρυθμούς...πιο χαμηλές εντάσεις...πιο bar καταστάσεις.

Την 28η Ιανουαρίου 2023, τα δύο καταστήματα θα γιορτάσουν μαζί την διαφορετική αυτή ημέρα. Το μεγάλο πάρτι στα Βριλήσσια θα είναι μόνο η αρχή.
...

SILVER SPURS PF ovalpng