Η Bad Woman Blues...δηλαδή η Beth Hart!

6521119f-5ef2-4d41-95b0-4108d866bf8bjpg

Όταν ήταν έφηβη, στα 14-15, είχε ερωτευτεί τον Τζο Τέρνερ και τον άκουγε πολύ. Θυμάται πως ο φίλος της Ρον Γουίλιαμς την είχε μυήσει στην Etta James. Αγάπησε τη δύναμη των τραγουδιστών που δεν ήταν ποπ. Μισούσε την ποπ, τα τραγούδια που ήταν τόσο φανερό πως είχαν γραφτεί για να είναι πιασάρικα για το ραδιόφωνο. Της άρεσε πολύ το πως έρχονταν από ανθρώπους που είχαν αντιμετωπίσει πραγματικές δυσκολίες, πως ένιωθαν ότι ήταν ένα τίποτα και ήταν ο τρόπος τους να επιστρέψουν με ένα τραγούδι και να πουν «όχι, δεν είμαι ένα τίποτα, είμαι κάτι». Αυτή η αυτοπεποίθηση που είχαν τα πρόσωπά τους. Αυτό που αγάπησε στα blues ήταν το «δεν θα παραιτηθώ», «δεν θα σου δώσω αυτό που θέλεις, θα σου δώσω αυτό που χρειάζεσαι».

H συνεργασία με τον Joe Bonamassa δίνει την ευκαιρία στη Hart να ερμηνεύσει «άγια» τραγούδια, συνδεδεμένα απόλυτα με μερικές από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες των blues της jazz και της soul. H αναμέτρηση με τις ασύγκριτες Billie Holiday και Nina Simone την αφήνει όχι μόνο όρθια αλλά και με παράσημα. Με τη θεατρικότητα και το συναίσθημα στο μάξιμουμ - αφαιρώντας σωστά το γνωστό νάζι και γρέζι που τη χαρακτηρίζει - υποστηρίζει πανάξια τους συγκλονιστικούς στίχους.
Όποτε βρέθηκε στον απόλυτο πάτο, επεμένε να ζητά πίσω και να διεκδικεί με πάθος, με ένταση και με αισθαντικότητα το αντικείμενο του πόθου της. Όποτε αναμετρήθηκε με το σπουδαίο έβγαινε αλώβητη.

Οι νέοι θαυμαστές της την αναγνωρίζουν ως το παντοδύναμο παγκόσμιο είδωλο. Αλλά για να κατανοήσουν την ιστορία της, στο War In My Mind τους οδηγεί σε ένα ταξίδι στην προηγούμενη ζωή της. Το άλμπουμ αφηγείται ιστορίες της, αναμνήσεις της από την παιδική της ηλικία την δεκαετία του '70 στο Λος Άντζελες, όπου η Beth παρουσίασε το μουσικό της ταλέντο, την απώλεια της αγαπημένης της αδελφής Sharon, τα προσωπικά της προβλήματα που εκτροχιάστηκαν και τη συνεργασία της με τον Joe Bonamassa.

Το «Bad Woman Blues»...ένα τραγούδι κατά της αγάπης. Πρόκειται για μια γυναίκα που δεν ενδιαφέρεται καθόλου να είναι καλή, γιατί ξέρει ότι δεν είναι. Αλλά αντί να μισεί τον εαυτό της για αυτό, είναι πολύ ξεκάθαρη με τον άντρα. «Μωρό, είμαι μαλακισμένη και μάγισσα, αλλά θα διασκεδάσεις μαζί μου». Μια γυναίκα που επιμένει στο δικαίωμα να είναι αυτή που είναι, ενώ δεν απολογείται γι 'αυτό.

Τι φωνάρα είναι αυτή;;;;