Hotel California

6521119f-5ef2-4d41-95b0-4108d866bf8bjpg

Για όλους εμάς που ζήσαμε εκείνη την εποχή ήταν το τραγούδι του μπλουζ. Του χορού που μας έδινε την ευκαιρία να έρθουμε τα δυο φύλα πιο κοντά μεταξύ τους. Ενός χορού ιδιαίτερα ερωτικού. Για τους ίδιους λόγους πολλοί δεν έδωσαν βάση στους στίχους που κάθε άλλο παρά σε ερωτικό τραγούδι παραπέμπουν.

Πρόκειται για μια καταπληκτική δημιουργία, ένα πραγματικό ποίημα με τόσες αφηρημένες έννοιες που έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς, εχθρούς της ροκ μουσικής, να κηρύξουν τον πόλεμο χαρακτηρίζοντας το τραγούδι ύμνο στον σατανά κτλ κτλ. Πολλές ακόμα ερμηνείες, που καμία δεν τιμούσε το ίδιο το τραγούδι δόθηκαν κατά καιρούς, ιδιαίτερα για το ¨They stab it with their steely knives, But they just can't kill the beast" και το "We are programmed to receive, You can check-out any time you like, But you can never leave".


jpeg

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι ούτε τόσο ζοφερή, ούτε έχει να κάνει με φόνους η σατανιστικές τελετές. Αναφορικά με τις φωτογραφίες αυτές πάρθηκαν από ένα ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς και όχι από την «Εκκλησία του Σατανά». Η εικόνα στο παράθυρο που λέγεται ότι είναι το ΛαΒέι είναι απλά μια κοπέλα που είχε προσληφθεί από το συνεργείο που έκανε τη φωτογράφιση. Το ίδιο ισχύει και για τον καθαριστή. Το «warm smell of colitαs» που έχει αναλυθεί ποικιλότροπος απλά αναφέρεται στη μαριχουάνα. Colitas είναι το όνομα της στα Μεξικάνικα. Όσο τώρα για τους στίχους δεν έχουν καμία σχέση με σατανισμό. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν δηλώσει πως το τραγούδι μιλάει για την το κλίμα της εποχής και την απληστία στην Καλιφόρνια τη δεκαετία το ’70. Ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα για την άσωτη ζωή που οδηγούσε στην καταστροφή. Μια ζωή που έκαναν και οι ίδιοι στο παρελθόν. «Το τραγούδι ήθελε να πιάσει το πνεύμα της εποχής που ήταν μια περίοδος τεράστιας επιτυχίας για τη χώρα αλλά και τη μουσική βιομηχανία. Το άλμπουμ υπογράμμιζε τη διαφθορά των ροκ σταρς που προέρχονται από τη βιομηχανία του Λος Άντζελες. Ο τίτλος παρουσιάζει απλά την Καλιφόρνια σαν μια ωραιοποιημένη φυλακή που αφήνει τους καλλιτέχνες να μπαίνουν ελεύθερα μόνο για να ανακαλύψουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από εκεί. Το πραγματικό Hotel California δεν είναι ένα μέρος είναι μια μεταφορά για τη μουσική βιομηχανία της δυτικής ακτής και το πόσο επηρεάζει τους ταλαντούχους που βρίσκουν τους εαυτούς τους εγκλωβισμένους σε έναν ωραιοποιημένο ιστό» δήλωσε για το κομμάτι το μέλος των «Eagles», Ντόν Χένλεϊ.

Εμείς σαν γνήσιοι ροκάδες καταλαβαίνουμε....και απολαμβάνουμε....