Remembering Dolores O'Riordan...

Την 15η/1/2018 η τραγουδίστρια των The Cramberries, Dolores O'Riordan, έφυγε από τη ζωή...


Τα αίτια του θανάτου της είναι πνιγμός που προκλήθηκε από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Βρέθηκε πνιγμένη στην μπανιέρα του ξενοδοχείου που διέμενε στο Λονδίνο έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.


Η O’Riordan πάλευε πολλά χρόνια να νικήσει τους δαίμονες της. Από αυτήν την μάχη για αρκετά χρόνια έβγαινε νικήτρια, αλλά δυστυχώς κάποια στιγμή ίσως δεν άντεξε άλλο. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας έπασχε από διπολική διαταραχή, μανιοκατάθλιψη και συχνά πάθαινε νευρικό κλονισμό. Δυστυχώς, η τραγουδίστρια του ιρλανδικού συγκροτήματος αντιμετώπιζε επίσης νευρική ανορεξία και δυνατούς πόνους στην πλάτη και την μέση της. Γεγονός που οφείλεται στα άσχημα παιδικά της χρόνια. Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης για τέσσερα χρόνια από συγγενικό της πρόσωπο.

Η θρυλική ηγέτης των The Cranberries μπορεί να έφυγε νωρίς όμως η κληρονομιά που άφησε στην μουσική είναι μεγάλη. Τα τραγούδια τους έχουν αφήσει το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία της μουσικής. Το πολιτικό κομμάτι Zombie – “Everyboby else is doing it,so we can’t we?” έχει σημαδέψει γενιές μιας που αναφέρεται στον θάνατο 2 μικρών αγοριών από βόμβες. Τα εμβληματικά κομμάτια Promises και Animal Instict, από το δίσκο “Bury the Hatchet”, ξεχώρισαν για την υπέροχη ερμηνεία της Dolores O’Riordan.



Το είδωλο μόδας της δεκαετίας του ’90 πάλεψε με το παρελθόν που την στοίχειωνε και σίγουρα ήταν μαχήτρια.



Μπορεί να πέθανε σε ηλικία μόλις 46 χρονών, όμως όλοι θα την θυμόμαστε για την συνεισφορά της στην μουσική.