Roxanne and Sting

6521119f-5ef2-4d41-95b0-4108d866bf8bjpg

Η Roxanne είναι μια πόρνη.
Ο τραγουδιστής είναι ερωτευμένος μαζί της.
Θέλει να την βγάλει από το δρόμο και να την αποκτήσει μόνος της.

Roxanne
You don’t have to put on the red light
Those days are over
You don’t have to sell your body to the night

Roxanne, δεν χρειάζεται να φοράς αυτό το φόρεμα απόψε για να προσελκύσεις πελάτες. Θέλει να ξέρει ότι δεν χρειάζεται πλέον να είναι σεξουαλική.

Roxanne
You don’t have to wear that dress tonight
Walk the streets for money
You don’t care if it’s wrong or if it’s right

Το μήνυμα απευθύνεται στη Roxanne, ώστε η ψυχή της να προστατευθεί από εκείνον, που έχει παρασυρθεί από το σώμα της και την κράτησε. Τώρα, είναι δική του.

Η Roxanne είναι η πόρνη και ο Sting τοποθέτησε τον εαυτό του σε αυτήν την ιστορία, μια νύχτα στο Παρίσι, παρακολουθώντας αισθησιακά σώματα και μελαγχολικά μάτια. Η Roxanne είναι όμορφη, σαγηνευτική και για αυτό το λόγο ο Sting συνέθεσε μια μελωδία με μια ρυθμική βάση, bossa nova. Είναι σαν μια σάμπα.

Αλλά αν μιλάμε για αποπλάνηση, τότε πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε το ταγκό. Και αυτό πρότεινε ο ντράμερ, Copeland.

Αυτό είναι το ταγκό της. Το ταγκό της Roxanne, με αυτό το ρυθμό 4/4 που οδηγεί το τραγούδι τόσο σαγηνευτικά, όπως τα μάτια της Roxanne. Ακούστε το μπάσο, ακούστε το ταγκό. Αφήστε τον εαυτό σας να ενθουσιαστεί από το ρυθμό και θα σκεφτείτε εύκολα μια γυναίκα, όμορφη και μελαγχολική, και θα γυρίσει το βλέμμα της προς εσάς, προσελκύοντας σας ακαταμάχητα. Ο Sting δίνει τη φωνή του στη Roxanne, λέγοντας την ιστορία του για το δράμα και τη σωτηρία. Είναι η φωνή κάποιου που δεν μπορεί να αντισταθεί στην αποπλάνηση αλλά σίγουρα θέλει να φωνάξει τα συναισθήματά του. Αυτός θα τη σώσει.

Αυτό είναι το ταγκό της Roxanne,

Αυτό είναι ένα rock ταγκό, μια ισχυρή, γενναία, αποφασιστική αποπλάνηση. Αλλά είναι ακόμα rock, και υπάρχει κάτι περισσότερο: υπάρχει το μαρτύριο και η σωτηρία, το βάθος και η λαχτάρα που έρχεται στην επιφάνεια.